Praktik på Junibackens marknads- och kommunikationsavdelning hos Junibacken

En sagolik praktik

Junibacken på Djurgården i Stockholm ett barnkulturhus med hjärtat i boken. Allt vi gör utgår från vårt yttersta mål: Att väcka lusten att läsa. Med utställningar och teaterföreställningar som bygger på verk av Nordens allra främsta barnboksförfattare vill vi uppmuntra kreativitet och fantasi – och visa vägen till magin mellan sidorna. Vi är en av landets största producenter av barnteater med 1 500 föreställningar per år och har Sveriges största barnbokhandel.
Praktik hösten 2022
Kommunikation- och marknadsavdelningens primära uppgift är att kommunicera Junibackens erbjudande till målgruppen barnfamiljer. Det gör vi med hjälp av digitala kanaler, PR och annonsering i traditionella kanaler som utomhus och print. En stor andel av Junibackens besökare är internationella turister och vi kommunicerar därför till flera olika marknader.
Som praktikant hos oss får du prova på en bredd av uppgifter men tyngdpunkten ligger på innehållsproduktion och kommunikation i digitala kanaler; webbplats, SoMe och nyhetsbrev. Vi anpassar uppgifterna utefter vilka delar du vill utvecklas inom. Du kommer att ingå i kommunikation- och marknadsteamet med Kommunikation- och marknadschef, Digital kommunikatör och våra externa byråer.
För att trivas hos oss krävs att du är driven och sugen på att lära dig nya saker. Vi ser gärna att du är kreativ och duktig på att skriva så att du får den mest stela information att kännas lekfull. Som person behöver du vara självgående men du får självklart handledning och stöd för att utvecklas.
Vi vet att det tar tid att komma in i ett arbete och på en arbetsplats. Därför tar vi endast emot praktikanter för minst 18 veckors praktik.
I din ansökan till oss vill vi att du skriver:

  • Vad du studerar och hur lång din utbildning är
  • Vilka kunskaper du har med dig redan från start
  • Dina starka sidor
  • Vad du vill få ut av din praktik och vad du vill utvecklas inom
  • Varför du vill praktisera på Junibacken

Ansök senast 16 maj här: https://tinyurl.se/JunibackenHT

Välkommen med din ansökan!