Praktik på Vattenfalls juristavdelning i Solna, höstterminen 2021 at Vattenfall AB

Power Climate Smarter living – det är vårt syfte. Vi är på jakt efter talangfulla studenter som vill hjälpa oss på vår resa mot ett fossilfritt liv. Genom att skriva ett examensarbete på Vattenfall får du en unik möjlighet att bidra till vårt syfte. Det enda vi begär av dig är att du frigör dina superkrafter och delar din energi med oss.

Är du juriststudent och vill starta din kommande karriär med värdefull praktik på en juristavdelning på ett stort svenskt bolag? Nu söker vi en student för praktik i 10 eller 20 veckor under höstterminen 2021 på den juristavdelning som ger juridisk service till Vattenfalls koncernledning och de nordiska enheterna.

Praktik på Vattenfall är en möjlighet för dig som student att få en bild av hur det är att arbeta som bolagsjurist i ett stort internationellt företag. Praktiken ska bidra till att ge dig värdefull erfarenhet inför framtiden samt personlig utveckling. Du kommer att få bekanta dig med bolagsjuristernas vardag, typiska arbetsuppgifter för en bolagsjurist och få tillgång till ett brett kontaktnät.

Du kommer att ingå i ett team med drygt 20 jurister som arbetar med att ge bred juridisk service till koncernledningen och de nordiska enheterna. Praktiken kommer bl.a. innebära att upprätta rättsutredningar, ta fram utkast till handlingar samt delta i möten och diverse utbildningar. Arbetet sker både på svenska och på engelska.

Vi söker dig som är i slutet av din juristutbildning. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du noggrann och strukturerad i ditt arbete. Vi ser även att du är driven och engagerad samt har god samarbetsförmåga. Du är prestigelös då praktiken innefattar såväl kvalificerade uppgifter som mindre kvalificerade uppgifter.

Praktiktid: Heltid i 10 eller 20 veckor under höstterminen 2021.

Plats: Vattenfalls huvudkontor, Arenastaden, Solna.
Ersättning: 5 000 kr för hela praktikperioden.

Ansökan
Vänligen lägg CV och betyg i samma fil.

Skicka in ditt personliga brev, ditt CV och dina betyg från juristprogrammet så snart som möjligt men senast den 3 maj 2021 via Vattenfalls karriärsida. Urval sker löpande.

Vi ser gärna att du i ditt brev anger planerat uppsatsämne, om du önskar praktik i 10 eller 20 veckor samt när du vill starta praktiken.

Frågor
För ytterligare information om praktiken är du välkommen att kontakta Sophie Hellman på 070-293 2816 eller sophie.hellman@vattenfall.com, alternativt Daniel Kim på 072-242 6387 eller daniel.kim@vattenfall.com.

Mångfald och inkludering – i allt vi gör
Vi är övertygade om att heterogena team kan överträffa homogena team. Men vi kan bara frigöra och använda kraften av mångfald när alla känner sig inkluderade. Läs mer om vårt viktiga arbete med mångfald och inkludering https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/mangfald-inkludering/

Om Vattenfall
Vi på vattenfall har bestämt oss för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. För att lyckas måste vi, som ett av Europas största energibolag, först bli helt fossilfria själva. Men det räcker inte. För att bidra till ett fossilfritt samhälle måste vi göra mer än att enbart fokusera på hållbar energiproduktion.

För vi är övertygade om att om vi ska göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation måste vi nämligen se på utmaningen ur ett bredare perspektiv än att enbart producera energi på ett hållbart sätt.

Följ med oss på vägen mot ett fossilfritt liv.

Vill du veta mer om oss? Besök www.vattenfall.se

Eftersom Vattenfall är en del av den svenska kritiska infrastrukturen är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Det innebär, om denna position är säkerhetsklass, att slutkandidaterna kan vara föremål för en särskild säkerhetsprövning som är i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Attention: Often you need a pre-approval from your university or study counselor, to ensure that projects or thesis found on Graduateland will be accepted as part of your education. Please contact the right entity in due time to ensure that you're picking the right project.