Liberala Kvinnor söker praktikant VT22 at Liberala Kvinnor

Under våren kommer Liberala Kvinnor arbeta intensivt inför valet 2022 och vi utlyser i första hand en praktik med fokus på kommunikation och/eller grafisk design. Vi välkomnar dock ansökan från dig som inte besitter den typen av kunskap men som har ett brinnande intresse för samhällsutveckling med fokus på jämställdhet. Du som praktiserar hos oss kommer få följa en valrörelse på nära håll under ett minst sagt spännande valår och delta i att stötta Liberalernas kampanj.

Om praktiken
Liberala Kvinnor är Liberalernas kvinnoförbund. Vi jobbar för ett liberalfeministiskt samhälle där män och kvinnor har samma friheter, rättigheter och möjligheter. Liberala Kvinnor är en fristående organisation som bedriver påverkansarbete ute i samhället såväl som internt i Liberalerna. Praktiken äger rum på distans och på Sveriges riksdag ca 2-3 ggr/vecka. Möjlighet till distansarbete helt och hållet finns.

Praktiken anpassas efter praktikantens intresse och kompetens och vi kan utlova goda möjligheter till nätverkande och till deltagande i intressanta möten och seminarier. Exempel på arbetsuppgifter är att ta fram plattor och arbeta med politiska budskap, göra research och ta fram underlag till debattartiklar och föreläsningar.

Vem söker vi?
Vi söker dig med en påbörjad universitetsexamen inom till exempel media och kommunikation, statsvetenskap eller humaniora på kandidat- eller masternivå, som vill göra praktik inom ramen för sin utbildning då praktiken är obetald. Du behöver inte vara medlem i Liberalerna, men du delar våra värderingar. Vi söker dig som har ett gediget intresse för jämställdhetsfrågor och vill försvara varje människas frihet att forma sitt eget liv.

Vi är en liten arbetsplats där vi jobbar nära varandra. Praktiken präglas av eget ansvar med goda möjligheter för dig att växa i din roll och ta egna initiativ. Du är noggrann och trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Vi söker främst dig som har erfarenhet av att av att producera digitalt material och gärna av att arbeta med sociala medier. Meriterande är om du är väl insatt i samhällsdebatten.

Kontakt
Skicka ditt CV och personliga brev till sofia@liberalakvinnor.se, vi intervjuar löpande. Vi hanterar dina uppgifter i enlighet med GDPR.

Vi ser fram emot din ansökan!